Foto Annet
 

Home  Wat is APS  Onderzoeken  Waarvoor  Vergoedingen  Prijzen  Links  Contact

 

Onderzoeken naar APS..

In de literatuur zijn de effecten van MET (Microcurrent Electrical Therapy, de elektrotherapie groep waar APS binnen valt) uitgebreid beschreven. In vitro- en in vivo-studies tonen aan dat er onder invloed van deze microstroom een significante verandering ontstaat in de concentraties van adenosinetrifosfaat (ATP), beta-endorfine en leucine enkefaline (zie o.a. onderzoek van Ngok Cheng e.a., Katholieke Universiteit Leuven). Deze lichaamseigen stoffen zijn bekend voor hun pijnstillende werking, maar wat betreft ATP ook het effect op wondgenezing en botgroei. Verschillende klinische studies in Zuid-Afrika, Canada en Nieuw-Zeeland maken melding van een significante positieve invloed van APS-therapie op de pijnsensatie en de mobiliteit van de proefpersonen. Het gaat hier over onderzoeksresultaten bij 751 patienten met aandoeningen zoals o.a. osteoartritis van de knie, osteoporose van de onderste ruggenwervels, neurochirurgische pijnen, chronische pijn, uiteenlopende spierpijnen en met traag genezende wonden.

Uit onderzoek bij patienten met osteoporose blijkt dat 73% onder hen een positief effect rapporteren direct na de eerste behandeling. Na de tweede behandeling is dit zelfs 83% Het aantal patienten dat geen effect rapporteert, is na de tweede behandeling nog slechts 13%. Gesteld kan worden dat patienten het effect van APS-therapie positief ervaren in een vroeg stadium van de behandeling.

Een aantal belangrijke onderzoeken kunt u vinden op de website www.apstherapy.com. Om deze onderzoeken te kunnen lezen dient u in bezit te zijn van een PDF reader.