Foto Annet
 

Home  Wat is APS  Onderzoeken  Waarvoor  Vergoedingen  Prijzen  Links  Contact

 

Wat is APS..

APS staat voor: Action Potential Simulation. Volgens de uitvinder van het systeem, de heer G. Lubbe, zorgt het APS Therapie apparaat ervoor dat de elektrische pulsen (action potentials) die via de neuronen het normale functioneren van het lichaam verzorgen, nagebootst worden (simulation). Met andere woorden, het APS Therapie apparaat simuleert en versterkt de natuurlijke zenuwimpulsen en bewerkstelligt in het lichaam de uitscheiding van bepaalde neurohormonen.  

Elektroden worden op het lichaam geplaatst. De elektroden worden vervolgens geactiveerd met een lage frequentie micro-stroom (middels batterijen). Gedurende de periode van APS-behandelingen is veel water drinken heel belangrijk, dit om afvalstoffen af te voeren!!
 

                     
 

De behandeling kan op 4 manieren plaatsvinden.

1.   De plakmethode: Deze behandeling bestaat uit het plakken
      van 2 of 4 elektroden op het lichaam (zie hierboven)
2.   Waterbehandeling: b.v.Bij reuma of andere pijnklachten in
      handen of voeten.
3.   Behandeling met applicator: Rond de pijnplek wordt
      contactgel aangebracht en met een applicator wordt
      de pijn-plek behandeld.
4.   Oorclips: Worden o.a. gebruikt bij migraine, burn-out
      en stressklachten

Het APS-apparaat wekt imitatie pulsjes op. Uniek is dat deze opgewekte pulsjes van dezelfde vorm zijn als die van nature in de menselijke zenuwcellen worden aangetroffen. Doordat dit pulsje zo exact wordt nagebootst gaat de zenuwcel zichzelf activeren en wordt de aanmaak van verschillende neuro-hormonen t.w. melatonine, leucine, enkefaline en beta-endorfin (pijnstillers), serotonine en cortisol op gang gebracht. Ze worden door het lichaam via neurotransmitters naar de juiste plaatsen getransporteerd.

 

Resultaat

- Pijnverlichting
- Eliminatie van ontstekingen
- Mobiliteitstoename
- Versterking van locale doorbloeding
- Afname van zwellingen
- Wondherstel
- Regeneratie van cel- en botweefsel
- Beperking van weefselschade
- Controle over emotionele aspecten van pijn

Veiligheid

Het APS Therapie apparaat is volkomen veilig te gebruiken. Er zijn geen bijverschijnselen en de behandeling is pijnloos, de patient voelt hoogstens een prettige prikkeling. Een behandeling duurt maximaal drie kwartier.


Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Bloed onderzoek van bepaalde patienten heeft aangetoond dat:

na 2 behandelingen de melatonine concentratie in het bloed is toegenomen
na 4 behandelingen de leucine enkefalin concentratie in het bloed
        is toegenomen
na 5 behandelingen de Beta-endorfinen concentraties zijn afgenomen
na 6 behandelingen de serotonine en cortisol producties weer normaal zijn.

Vergelijking tussen APS en Tens. Het is wellicht goed om een vergelijking te maken tussen APS en TENS, waarbij u dient te weten dat de elektrische impulsen van TENS  ongeveer 1000 maal zo groot zijn als APS.

 

TENS

APS

     

Stroomtype 

Tens-golf in zijn meest gangbare vorm,lichaamsvreemde impuls. Bi-fasisch= wisselstroom. Stroomsterkte in miliamperes  

APS golf. Lichaamseigen impuls. Een exacte imitatie van de signalen waarmee het lichaam zelf haar boodschappen doorgeeft aan het centraal zenuwstelsel, weefsel en organen. Mono-fasisch = gelijkstroom. Stroomsterkte in microamperes= MET (Microcurrent Electrical Therapy)  

Effect

Pijnblokking  

Pijnstilling Ontstekingsremming Energiebevordering  

Hoe werkt het 

Tens is gebaseerd op de Gate-Control theorie, d.w.z. Tens bewerkt door middel van over prikkeling van de gevoelszenuwen een blokkade van de pijn. Het membraan van de zenuwvezel wordt vastgezet waardoor de pijnprikkel de hersenen  niet meer kan bereiken  

Het celmembraan wordt juist extra gestimuleerd om actiepotentialen te geleiden. Opdat in het lichaam bepaalde biochemische processen voor herstel en pijnvermindering in gang worden gezet en extra worden ondersteund.  

Effect op biochemische processen in het lichaam  

Geen  

APS bevordert de productie van ATP = adenosine trifosfaat (500%) .ATP speelt een hele belangrijke rol in de energie huishouding  van het lichaam. Bovendien is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat onder invloed van APS veel meer pijnstillende stoffen , zoals  betaendorfine en leucine-enkefaline in het lichaam worden vrijgemaakt.  

Dosering 

Tijdens de behandeling moet men de stroomsterkte steeds hoger draaien omdat er gewenning optreedt. Dit moet overigens ook om een blokkade van de pijn te bereiken. Maar dat betekent ook dat  U steeds meer nodig heeft om minder pijn te ervaren.  

Bij APS ziet men als het beter gaat dat men de stroomsterkte zelfs minder hoog hoeft op te draaien voordat men iets voelt. Het lichaam geeft zo zelf aan dat het aan een mindere prikkel voldoende heeft om het positieve effect te onderhouden  

Waarneming (patiĆ«nt vriendelijk) 

De prikkelsensatie kan als onprettig of zelfs pijnlijk ervaren worden.  

U mag hooguit even een lichte trilling of prikkeling voelen daarna wordt de stroomsterkte teruggedraaid tot u niets meer voelt.  

Plaatsing 

Alleen lokaal toe te passen op de pijnplek  

Het specifiek behandelen van de pijnplek is niet altijd noodzakelijk want bij b.v. fibromyalgie en ME volstaat de basis behandeling in combinatie met de behandeling van het immuunsysteem.